АкваСорс Органичен Витамин Д

Витамин D на АкваСорсВитамин Д е витамин от огромно значение за нас. Организмът ни трябва да го синтезира чрез излагане на слънце. Ето защо е известен като "витаминът на слънцето".

Тъй като все повече стоим на закрито, много от нас не прекарват достатъчно време на слънце, за да позволят на организма си да произведе нужното количество витамин D. В допълнение към това, когато сме навън, често сме изложени на силна слънчева светлина като например по време на отпуската или почивните дни. Тогава се предпазваме от слънцето с дрехи или препарати с висок слънцезащитен фактор, което оказва влияние върху синтеза на витамин D.

Съветите да намалим максимално излагането на слънчеви лъчи, за да сведем до минимум риска от увреждания на кожата, причинени от слънцето, допълнително усложняват получаването на достатъчно слънчева светлина за естественото производство на витамин D.

Тъй като с храната се доставя известно количество витамин D, може да се помисли за допълнителното му всекидневно приемане, осигуряващо необходимата доза от този важен витамин.

Витамин D работи с калция в тялото като подпомага усвояването и използването му от организма;

Защо витамин D и калцият са толкова важни?

Витамин D и калцият представляват съюз, сътворен от природата. Заедно те работят в синергия, за да изпълняват изключително важни функции.

И двете подпомагат поддържането на нормални кости, зъби, както и на мускулната функция. В допълнение калцият допринася за нормализиране на енергийния метаболизъм, невротрансмисията, съсирването на кръвта и нормалното действие на храносмилателните ензими. В същото време витамин D подпомага нормалната функция на имунната система и участва в процеса на делене на клетките.

И така, ясно е, че витамин D и калцият са много важни, но защо именно продуктът Витамин D на АкваСорс е толкова специален?

АкваСорс вярва, че организма винаги преработва по-добре естествено добитите храни, отколкото синтетичните продукти. Поради тази причина осигурява витамини и минерали от напълно натурални източници с минимална външна намеса или обработка.

АкваСорс смята, че възможно най-добрия източник на витамин D са органичните гъби на прах. Това са гъби с бяла част от долната страна на шапката, които осигуряват много чиста и силна форма на витамин D2. Те се отглеждат без пестициди и с минимална обработка, за да се осигури органично сертифициран прах, подходящ за вегетарианци, тъй като в преработката не се използват животински продукти.

Като естествен източник на калций са добавени червените водорасли (sp. Lithothamnion). Те са рядък и уникален вид водорасли, известен като "перфектният природен източник на калций", който се намира недалеч от бреговете на Ирландия.

Органичната алфалфа е идеалната съставка, която взаимодейства с нашите два основни компонента, за да се получи най-синергичният ефект.

Кой би имал полза от допълнителен прием на витамин D?

Смята се, че до 50% от населението на света не получава достатъчно количества витамин D, но определени групи, които биха имали по-големи ползи от приема на витамин D, са:
  • бременни и кърмещи жени
  • бебета и малки деца под 5 годишна възраст
  • хора над 65 годишна възраст 
  • хора, които не се излагат на достатъчно слънчева светлина като такива, които покриват кожата си, когато излизат навън, или пък такива, които прекарват повече време в затворени пространства
  • хора с по-тъмен цвят на кожата - например африкански, афро-арабски и южно-азиатски произход

Ролята на витамин D за имунното здраве е изключително добре описана и е предмет на положително становище от Департамента за диетични продукти, хранене и алергии (NDA) на Европейския орган за безопасност на храните (ЕОБХ).

Департаментът заключил, че:
"е установена причинно-следствена връзка между хранителния прием на витамин D и приноса му за нормалната работа на имунната система и поддържането на нормална мускулна функция".


Съдържание:

1 капсула съдържа: 2 капсули съдържат:
Аквамин F червени водорасли (Sp. Lithothamnium) 250 mg, (осигуряващи 85 mg калций) 500 mg, (осигуряващи 170 mg калций)
Органична Алфалфа 130 mg 260 mg
Органичен витамин D от гъби на прах 100 mg, (осигуряващи 500 IU - 12,5 mcg витамин D, 250% ПДДЕС*) 200 mg, (осигуряващи 1000 IU - 25 mcg витамин D, 500% ПДДЕС*)
Капсула 100% растителна целулоза 100% растителна целулоза
*ПДДЕС - Препоръчителна Дневна Доза в Европейския Съюз

Употреба: 1-2 капсули дневно.

Опаковка: 60 капсули.

Цена: 49,95 лв.Няма коментари:

Публикуване на коментар

Коментарът е получен.