Антиоксидантите – във всякакъв вид и по всякакво времеВъпреки, че Световната здравна организация (СЗО) определи, че минималния здравословен дневен прием на плодове и зеленчуци е по 5 порции, експертите смятат, че дозата е занижена  и действителните нужди е приблизително 9-10 различни плодове и зеленчуци всеки ден.

И така, практичния отговор на предизвикателството да сме сигурни, че приемаме достатъчно антиоксиданти е да развием навика да вземаме някои добавки всеки ден, както и да консумираме много растения.

Важно е да приемаме достатъчно силни антиоксиданти, за да противодействаме на нарастващите изпитания на съвременния живот – свързани със замърсяването, стреса, преработените храни, по-високите нива на UV лъченията от изтънелия озонов слой, силовите упражнения и тежкия физически труд.

Открито е, че когато дадена съставка е идентифицирана като добър антиоксидант и е изолирана и произведена синтетично, тя не е толкова силна, колкото е била в естествената си форма. Ето защо е по-добре да приемате антиоксидантите от храната и естествените продукти, отколкото в огромни количества таблетки витамин С, произведени в някой завод.

Водоразтворимите антиоксиданти, какъвто например е витамин С, се изхвърлят от тялото изключително лесно, поради което е много важно да се набавят често през целия ден, за да се
поддържат високи нивата им в кръвта. Приемът на огромни количества наведнъж означава, че по-голяма част от тях са похабени, а не че се задържат по-дълго в кръвоносната система.

Затова разделете консумацията на антиоксиданти в продължение на целия ден като приемате различни продукти в различните часове на деня, а не да вземате всичко наведнъж.
За да действат активно, антиоксидантите се нуждаят и от други хранителни вещества.

Поради тази причина приемът на водорасли увеличава ползата от другите AquaSource продукти и другите вещества, приемани с храната. Съществуват различни видове антиоксиданти, които действат по различен начин, така, че се нуждаем да приемаме едновременно различните им разновидности.

Не съществува вълшебен антиоксидант, който може да направи всичко сам, независимо колко мощен е той. Свободният радикал може да се сравни с горещ картоф, който трябва да се прехвърля от един антиоксидант на друг, докато се охлади.