Плодова енергия на АкваСорс(AquaSource) с макуй и акай (асаи) бери


АкваСорс Плодова енергия
Петнадесет плода в една капсула или мощта на дребните плодове.

Продуктът Плодова енергия на АкваСорс съдържа изключително разнообразие от дребни горски плодове, които имат високи хранителни и антиоксидантни свойства и осигуряват на организма различни жизненоважни хранителни вещества.

Плодова енергия обединява в себе си 15 дребни плода в прахообразна форма: органични лиофилизирани макуй бери и акай бери, смес от органични лиофилизирани горски плодове (диви черни, червени и обикновени боровинки, касис, арония, нар, диво дребно черно грозде, вишни, плодове от див бъз, както и червени, черни и хибридни малини) и плодове от морски зърнастец.

Плодова енергия има ясно изразено антиоксидантно действие и се препоръчва за ежедневна употреба като част от здравословното и пълноценно хранене. Продуктът е особено подходящ за тези, които имат активен и стресов начин на живот. Плодова енергия е изключително полезна и за тези, които ежедневно се подлагат на физически натоварвания.

Защо дребните плодове са толкова полезни?
Ползите от дребните плодове като необходим елемент от ежедневния хранителен режим са добре познати. Държавният университет на Оклахома заявява, че „данните подкрепят препоръката дребните плодове да бъдат приети като основна група плодове за здравословна за сърцето диета” (март 2010)

Причините, поради които тези плодове се смятат за много полезни, са както добре познатите им антиоксидантни свойства, така и хранителната синергия на целите плодове.
Всички знаем, че здравето ни зависи от приема на разнообразна и балансирана храна.

Световната здравна организация (СЗО) апелира да се ядат различни плодове и зеленчуци, тъй като всички те съдържат различни комбинации от растителни влакна, витамини, минерали и други хранителни вещества. Тази препоръка важи и за дребните плодове, поради което в Плодова енергия на AquaSource са събрани толкова разнообразни видове.
Доказателствата сочат, че за оптимизиране на доброто здраве е полезно към храната да се включат и богати на антиоксиданти храни и особено дребни плодове.

Продуктът Плодова енергия на АкваСорс е препоръчителен за всички над 5-годишна възраст като отличен начин за включване на тази полезна група храни към ежедневната диета. Той осигурява широка гама дребни плодове, добити от запазени в екологично отношение райони на планетата.
Също така се препоръчва в комбинация със Супер Антиоксидант на АкваСорс за всеки, който има динамичен и напрегнат начин на живот, както и на тези, които ежедневно имат физически натоварвания.

Антиоксидантната сила на плодовете
Антиоксидантите подкрепят защитните функции на организма, като му помагат да се справи с оксидиращите молекули, популярни като свободни радикали. Когато свободните радикали са в излишък, те могат да доведат до увреждане на клетките и тъканите в организма.

Антиоксидантите са способни да контролират и неутрализират излишните свободни радикали, да ни защитят от пагубните прекомерни окисления и последиците в очите, ставите, кръвообращението и сърцето, кожата, нервните клетки, възпроизводителната функция и генетичния материал.

Околната среда е изпълнена с вредни влияния, които са причина за образуването на свободни радикали в организма: прекомерно излагане на слънце, замърсяване, цигарен дим, претоплена и преработена храна, алкохол, дори собствените ни органи ежедневно ги произвеждат.

Въпреки, че тялото ни произвежда различни антиоксидантни ензими, за да обезвреди свободните радикали, осигуряването на всекидневен прием на антиоксидантни хранителни вещества допринася за подпомагането на защитните му сили.

Финландско проучване показва, че приемът на дребни плодове, богати на антиоксиданти, може да удвои нивата на полифенолите (антиоксидантите) в кръвта. Изследването е проведено с реални хора, а не само в лаборатория, като резултатите се обясняват с бионаличността на хранителните вещества в тези плодове.

През 2007 г Американският Департамент по Земеделие (USDA) разработва скалата ORAC(Oxigen Radical Absorbent Capacity) за измерване на антиокислителния потенциал в различните плодове и зеленчуци - Капацитет за абсорбиране на кислородни радикали. Счита се че на ден можем да използваме до 5000 ORAC единици.
В ежедневието човек поема само около 1000 единици. Дори когато се спазва препоръката да се изяждат 5 порции сурови плодове и зеленчуци, се стига до 1750 единици.

Сравнението между различните плодове чрез ORAC скалата (на база грам) показва, че изборът ни не е без значение: ябълка, банан 20-22; морков 50; домат 60; броколи 130; а дивите горски плодове към 220, като водещи доскоро са били боровинките.

Наскоро популяризираните плодове акай(асаи) , в Амазония са използвани отдавна от местното население. Акай обаче не е бил популярен на други места поради нетрайността си. Акай бери е с ОRAC капацитет над 350!

Поради нуждата от пълноценни храни , търсенето на нови непокътнати хранителни източници на планетата продължава. Само преди 2-3 г на става известна за света новооткритата суперхрана – макуй бери, тя е с над 2 пъти по-голям ORAC капацитет от акай (820). В Патагония, Южна Америка индианците мапуче ги консумират като лекарство и защита. Макуй бери е обявена за суперхраната на планетата за 2009 г и е сред първите 3 най-пълноценни храни на земята.

В продукта Плодова енергия на AquaSource синергично са съчетани най-високооценените по ORAC скалата дребни плодове – черни и червени боровинки, малини, къпини, черен бъз, касис, арония, нар, диво черно грозде, диви череши, морски зърнастец (наричан още ракитник или облепиха) и най-вече екзотичните плодове от джунглата акай и макуй бери.

Плодова енергия , освен ценни усвоими хранителни вещества, е с изключително високото съдържание на естествени фитохимически вещества, които придават на растенията цвят и аромат и всъщност са тяхната имунна система, защитаваща ги от радиация и болести. Дивите дребни плодове са храна за ефективно укрепване имунната система!

Хранително съдържание на органичните растения
Плодовете в продукта Плодова енергия на Аква Сорс се добиват изключително от органично поникнали и израснали местни растения (с изключение на морския зърнастец). Доказано е, че диворастящите растения е възможно да имат дори двойно по-високо съдържание на естествени минерали в сравнение с натурализираните видове.

Лиофилизацията като метод на сушене
Дребните плодове са може би сред най-богатите на хранителни вещества плодове, но начинът, по който тези хранителни вещества се запазват, също е от голямо значение. Много от тези плодове са най-зрели само в определени периоди на годината и затова е необходимо точно тогава да се събират и съхраняват. Освен това някои дребни плодове губят част от полезните си свойства скоро след като са откъснати, което налага да бъдат обработвани възможно най-бързо.

Лиофилизацията представлява сушене чрез замразяване, което позволява на хранителните вещества да бъдат съхранени и така да могат да се ползват през цялата година. Дори е доказано, че в някои случаи нивата на лиофилизираните хранителни вещества в една порция замразени дребни плодове могат да бъдат по-високи от тези в пресните...

Употреба на продукта:
Започнете с 3 капсули дневно заедно с храната. При необходимост можете да увеличите дозата до 6 капсули дневно.
За деца над 5 години – по 1 капсула дневно.

Съставки
Три капсули Плодова енергия на AquaSource съдържат:
* Лиофилизиран макуй бери на прах - 480 мг
* Лиофилизиран акай (асаи) бери на прах - 315 мг
* Плодове от морски зърнастец на прах - 300 мг
* Лиофилизирани горски плодове (смес от диви черни, червени и обикновени боровинки, касис, арония, нар, диво дребно черно грозде, вишни, плодове от див бъз, както и червени, черни и хибридни малини) - 315 мг
Капсула: Растителна целулоза

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Коментарът е получен.