Сочните и вкусни дребни плодове - повече от антиоксиданти

Д-р Барбара Шакит-Хейл е изследовател към Американския щатски департамент по селско стопанство, в изследователския център по застаряване на населението в университета Тифъс. От дълги години тя е част от екип, който изучава влиянието на храната върху процеса на стареене. 

По време на конференция за суперплодовете, състояла се неотдавна, тя казва, че все още предстои откриването на една определена активна съставка, която обяснява наблюдаваните ползи от плодовете върху животните и хората, които са отчели по време на изследвания върху стареенето. Тя се съмнява дори дали някога биха я открили. 

По-скоро синергията на целите плодове е важна, а не която и да било отделна съставка или екстракт. Първоначалните положителни резултати били отдавани на това, че дребните плодове повишават съдържанието на антиоксиданти и/или противовъзпалителните нива в организма. Въпреки това, вече е ясно, че това не е всичко: съществуват други, по-директни механизми, които действат, но все още не са напълно изяснени. 

Проучванията показват, че различните плодове са полезни по различен начин. Ето защо е добре да се консумират различни видове дребни плодове, отколкото само един вид. Друг интересен факт е откритието, че дори при плъхове на здравословна диета имало полза от добавянето на плодове към храната.

Не забравяйте, че ежедневно трябва да ядем плодове (поне 5 порции плодове и зеленчуци). Продуктът Плодова Енергия на AquaSource съдържа следните лиофилизирани цели плодове: макуй и акай бери, диви черни и червени боровинки, касис, арония, нар, диво дребно черно грозде, кисели череши, плодове от див бъз, червени и черни малини.

Продуктът AquaSource водорасли - течност също съдържа два много добре известни и проучвани дребни плода: червени и черни боровинки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Коментарът е получен.