Приложения на хималайската сол на АкваСорс

Хималайска сол на АкваСорс
От хиляди години солта е известна като панацея. Алхимиците я нарекли „петият елемент” – наред с водата, земята, въздуха и огъня – тъй като нейните качества били сравними единствено с етера – истинския пети елемент.  

Защо океанът ни влече толкова много? Защото нашият подсъзнателен разум инстинктивно желае да се върне към специфичното вибрационно състояние на океана, от който някога сме произлезли. Това е мястото, където можем да се завърнем, за да се възстановим и презаредим батериите си. 

Само преди 250 години, с началото на индустриализацията, започнахме да губим връзката си с природата. За щастие сме свидетели на тенденцията на завръщане към природните, холистични начини на живот, да се грижим за своя организъм, включително и чрез използването на натурална сол. 

Навсякъде хората откриват лечебните ефекти от натуралната кристална сол. Можем да я открием в лосионите за лице, тя се ползва и за процедури за вана, та дори и за инхалации и прочистващи лечения на заболявания на дихателната система и различни други показания.


Приготвяне на разтвор Соле от АкваСорс хималайска сол: Сложете няколко камъка от хималайската кристална сол на АкваСорс за "Соле" в кана и добавете качествена изворна илио филтрирана вода, докато каната се напълни. След приблизително едно денонощие погледнете дали солта се е разтворила изцяло. Ако се е разтворила, добавете още няколко камъка. След като водата вечее не успява да разтвори солта, каменните кристали ще останат цели отдолу на съда.
В този момент разтворът е наситен 26 процентов пазтвор и е готов за употреба. Изсипете една чаена лъжичка от 26%-тния разтвор в чаша изворна вода и вземайте всяка сутрин непосредствено преди  закуска. За да се поддържа наситен разтвор в съда се добавят сол и вода периодично.

Прочиствеане на синуси: Ползвайте 1-процентов солен разтвор като разтворите 1 чаена лъжичка от 26% разтвор в чаша (около 250 мл) хладка вода. Тази концентрация се е подобна на състава на физиологичен разтвор и чисти , без дразнене, не  като водата от морето или  химикалите. Ще ви е нужно и Нети (кана за промивки  на ноздрите).
 • Наведете главата си над мивката и сложете в ноздрата си чучура на Нети (каничката за чистене на носа). Устата нека бъде  затворена.
 • Наведете главата си напред и настрани.
 • Соленият разтвор ще тече през ноздрата  към синусите и ще излезе през другата ноздра. Тази процедура  се повтяря и с  другата ноздра.
Този еднопроцентен разтвор е превъзходен и за гаргара при наличие на инфекции на  мембраните на носа, устната кухина и гърлото. Също така е ценен и за промиване  на устата за борба с язви в устата, възпаления на венците и за избелване на зъбите.


Инхалация със солен разтвор: Напълнете широк съд  с 2 литра вода и дишайте
докато тя се изпарява.
 •  Сложете 20 грама  АкваСорс кристална сол  от Хималаите и бъркайте до разтваряне.
 • Покрийте главата си с голяма кърпа, докато я държите над съда на разстояние достатъчно да не се изгорите.
 • Дишайте дълбоко около  15 минути.
 • За около тридесет минути респираторната система обгражда замърсителите със слуз, след което ги изхвърля чрез кашляне.
 • Тази  процедурата се повтаря няколко пъти на ден, докато е необходимо.
Миене  на очи:
 • Внимателно  почистете грима.
 • Сложете 1 процентния  солен разтвор (1 чаена лъжичка от 26процентов разтвор в 250 мл вода) в съд за измиване  на очи, наведете се напред, като държите съда близо до долния клепач, за да не се излее течността настрани.
 • Внимателно вдигнете главата си нагоре и назад, докато миете с разтвора окото си, като многократно го отваряте и затваряте, за да може  разтворът да насити окото.
 • При отваряне въртете очите си в продължение на няколко минути.
Процедури за вана и разкрасяване: За разлика от обикновените вани, където влагата се отнема от кожата, ваната със солен разтвор дава възможност на солта да се натрупа в горния слой на кожата, като по този начин я запазва хидратирана. Алкалният характер на ваната със солен разтвор оставя усещането за мекота и копринена гладкост. 30-минутна вана със солен разтвор има същият пречистващ ефект, както тридневно гладуване!
 • Сипете 400 г   сол от Хималаите във ваната и сложете толкова вода, колкото да я покриете. Солта ще се разтвори за половин час.
 • Напълнете ваната с вода около 37ºC. Това е от значение, тъй като тялото няма да губи енергия за поддържане на нужната температура. Ваната ще запази тази температура през цялото време, поради резонанса на солта.
 • Стойте около тридесет минути и после попийте тялото си, без да бъде бърсано. Релаксирайте около тридесет минути.
 • Не поставяйте никакъв сапун или други неща във ваната със разтвора на солта.
 • Ако усетите напрежение по време на стоенето във ваната, тъй като това е предизвикателство за кръво-обращението, може да потопите единствено краката си в соления разтвор.
Почистваща маска може да бъде направена, като смесите фината сол със зехтин от маслини или друго качествено и естествено олио. Леко масажирайте със сместта върху кожата.
Ефективен метод за премахване на токсините. Търкането има чистещ ефект и допринася кожата да бъде чиста, стегната и хидратирана.

Други приложение на хималайската кристална сол на АкваСорс

- детоксикираща вана на краката – седмично (100 грама гранули - разтворени);
- вана за пълна детоксикация – седмично (400 грама гранули - разтворени);
- солени чорапи (3% до 5%);
- солена блуза – заздравява бронхите (3% за час до час и половина.);
- всекидневно почистване на лицето (1%);
- Соле (топло) за инхалация – против настинки и запушени синуси (1% - постепенно увеличете до 8% за 10 до 15 минути– повторете 2-3  пъти през ценя - колкото Ви  е необходимо);
- ежедневно прочистване на синусите (1%);
- дамски душ (1% до 3%);
- за навяхвания, болки, изкълчвания и т.н. – затоплени торбички със сол ( 15 до 30 минути – нагорещете торбичката до 50°C във фурната - но не и в микро-вълнова печка);
- всекидневно почистване на венците и зъбите (1%);
- „каменен” дезодорант (един камък)

Ето и цените на оригиналната АкваСорс хималайска кристална сол.
Можете да поръчате на тел. 0889 71 68 71


Продукт Цена(лв.)
Хималайска фина кристална сол – 200 г – солница7.00
Хималайска фина кристална сол – 400 г пакет – пълнител за солница9.50
Хималайска едра кристална сол – 400 г пакет – пълнител за мелничка9.50
Хималайска каменна кристална сол - 400 г - за Соле9.50
Хималайската сол за вана - 1,6 кг.50.00