Call Safe на АкваСорс – Резултати от независими изследвания

АкваСорс КолСейф
Защитният материал, използван в предпазния калъф Call Safe на АкваСорс е изследван във Великобритания от лаборатория, уважавана от производителите на мобилни телефони.

SAR (специфична степен на поглъщане) е мярка на това колко се нагрява мозъчната тъкан по време на разговор с определен телефон, държан до главата. SAR като показател съществува само за да могат хората да вземат информирано решение кой телефон е най-малко вероятно да повлияе на здравето им.

Защитният материал е изследван с използване на Blackberry, което показало НАД 96% намаляване на SAR.

По-долу са дадени примери на SAR стойностите на някои от най-популярните телефони на пазара заедно с техните екстраполирани SAR стойности, основани на подобрението, записано за тествания Blackberry модел.


Телефон SAR стойности
без защита
SAR стойности със защита
(екстраполирани от подобряване на
стойностите за тествания Blackberry)
Apple iPhone 3GS 1.100 W/kg 0.044 W/kg
Blackberry Bold 9000 0.840 W/kg 0.033 W/kg
Samsung GT-I9100 Galaxy S II 0.338 W/kg 0.013 W/kg
Nokia 5700 1.240 W/kg 0.049 W/kg

Въпреки, че не е желателно  да се насърчава използването на мобилни телефони или да се внушава, че е безопасно те да се използват с Call Safe, изследването показа доста значително намаляване на стойностите на специфична степен на поглъщане.

Нефинансирано изследване показва, че е необходимо да се стигне до SAR стойности под 0.05W/kg, за да има шанс да се спрат дебатите за причиняването на тумор от мобилните телефони.

При направата на Call Safe на АкваСорс за тънък и широк телефон е използвано еднакво количество защитен материал.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Коментарът е получен.