Красотата идва от вътре с помощта на AquaSource

AquaSource - програма "Здраве и красота"

Не е трудно за средностатистическият човек да свърже състояния като псориазис или екзема с чернодробни проблеми или пък с някакво разстройство в храносмилателния тракт. Ето я и иронията - поддържането на сияйна кожа или блестяща коса обикновено никога не се свързва с
вътрешното здравословно състояние. Но в днешно време в света на красотата се появи една нова, бързоразпространяваща се думичка - cosmeceuticals (козметични продукти със здравословни ефекти върху целия организъм).

Учени и изследователи разработват нови хранителни формули, които директно да са насочени
към подхранването на косата и кожата. Употребата на специфични хранителни вещества
във внимателно преценени съотношения може да възроди младостта по един гениален начин,
придавайки свежест на кожата на лицето и завиден блясък на косата.

Наскоро AquaSource, известна със своите иновации в областта на нутриционистиката, предложи гама козметични продукти под формата на хранителни добавки, които са предназначени не само за добрия външен вид, но се основават и на задълбочени биохимични проучвания.Това означава, че са проучени пътищата, по които хранителните вещества достигат до клетките, имащи нужда от тях. Подобряването на тези пътища може да се сравни с пътуване
по магистрала или черен селски път.

Новата продуктова гама на AquaSource, наречена
„Здраве и красота", се състои от четири продукта, предназначени за поддържането на
добро общо здравословно състояние чрез различни аспекти на кожата, косата и ноктите. Редовното приемане на тези разкрасяващи хранителни добавки (cosmeceutical) имат потенциала да възвърнат красотата и младежкия облик.  Замърсяването на околната среда, лошите хранителни навици, фармацевтичните лекарствени средства, злоупотребата с алкохол, недоспиването, стресът, повишената киселинност и др. са постоянно увеличаващият се токсичен товар на ХХІ век, който щурмува организма ежедневно.
Това може да се види най-добре при преждевременното стареене на кожата, което, в повечето
случаи, е причинено от прекомерното излагане на слънце и по-горе изброените проблеми.
Но кожата се изгражда отвътре навън, а не обратно! С осигуряване на висококачествени
хранителни добавки, съдържащи важни за кожата вещества, в комбинация с козметични продукти, се постига забележителен синергичен ефект.

Тъй като кожата е най-големият орган на детоксикация, вътрешните проблеми най-често се
проявяват като кожни смущения. Осигуряването на хранителни вещества, които я поддържат в
най-добро състояние, също подпомага процеса на пречистването й от токсини, в резултат на което кожата и косата стават по-здрави.

Какво е новото? Как действа?
Учили са ни, че доброто здраве зависи от доброто хранене и движения. Под добро хранене се
разбира приемането на много пълноценна храна (свежи плодове и зеленчуци, пълнозърнести храни, ядки) и ограничаването на животинските мазнини, хидрираните мазнини, солта, захарта и вредните фактори от околната среда, които замърсяват храната. Доброто здравословно хранене се отразява и на тялото - организъм, устойчив и неподатлив на замърсяванията от околната среда.

Придържането към строг здравословен режим на хранене е трудно за много хора. Повечето сме заети и изцяло погълнати от всякакви задължения поддържане на дома, работа до късно вечерта, подложени на стрес - често пропускаме времето за хранене и забравяме за физическото натоварване и упражнения… Храненето три пъти за нас е просто невъзможно. Това е причина хранителните добавки да се превърнат в жизненоважна част от нашия модерен и забързан начин на живот. Продуктите за красива кожа и антиоксидантите могат да ни дадат тези липсващи ни аминокиселини, витамини и минерали към режима за здравословно хранене. През последните няколко години водещите в козметичната индустрия фирми използват много хранителни съставки с цел намаляване и дори отстраняване на ефектите на стареенето и „подхранване" на кожата, косата и ноктите по един ефективен и напълно естествен начин.


Някои от известните, ефективни съставки са:

Коензим Q10 (CoQ10)

Открито е, че в организма на застаряващите хора се съдържа средно 50% по-малко количество
Коензим Q10 в сравнение с младите хора. Това  прави Коензим Q10 едно от най-важните хранителни вещества, необходимо да се приема ежедневно от хората над 30 години. Според научните изследвания, дефицитът на CoQ10 в застаряващия организъм може да се свърже със заболяванията на възрастните. Коензим Q10 е отличен антиоксидант. Той подпомага неутрализирането на вредните свободни радикали, които са една от причините за стареенето. По този начин Коензим Q10 подпомага регенерацията на кожата и намалява уврежданията, причинени от свободните радикали. CoQ10 представлява малка молекула, която сравнително лесно прониква в кожната клетка и се усвоява добре.

Пикногенол™

Пикногенолът™ представлява растителен екстрактот кората на френски морски бор. Той е
отличен антиоксидант, богат източник на проантоцианиди - флавоноиди, предпазващ клетъчните стени и възпрепятстващ ензимите, разрушаващи колагена и еластина (двете вещества, които съдържа младата кожа). Пикногенолът подпомага проникването на Витамин С в клетката и заедно заздравяват клетъчните мембрани, подсилват еластичността на тъканите, възстановяват нивата на колагена и предпазват клетките от окислителни увреждания от химикали и свободни радикали. Въпреки че пикногенолът е много скъп, притежава 50 пъти по-силни антиоксидантни свойс ва от Витамин С, от Витамин Е, от бета-каротена,  от селена. Той е лесноусвоим и представлява изключително ефективна хранителна съставка. Резултатът от приемането на тази чудесна естествена съставка е по-гладка, по-здрава, помлада кожа с видимо намаляващи признаци на стареене. Кожата става по-чиста, пигментациите и грапавините намаляват.

Хиалуронова киселина

Впечатляваща е способността й да задържа до 1 000 пъти повече вода от собственото й тегло. Хиалуроновата киселина задържа влагата в колагена и еластина, намиращи се в кожата. Тя действа като лепило, което ги свързва, като по този начин придава гладкост на грубите кожни повърхности и значително подобрява облика на кожата. Друга положителна черта на хиалуроновата киселина е, че намалява сухотата, сърбежа и изгарянето.

Колаген

Колагенът се намира във всички части на тялото и действа като свързващо клетките вещество.
Всъщност, колагенът е най-често срещаният белтък в нашето тяло - 30% от общия и 70% от кожния белтък в организма.

Минерали

Минералите са жизненоважна съставна част от структурата и клетките на организма. Двукратният носител на Нобелова награда по химия Д-р Линус Паулинг е казал: "Можеш да проследиш всяко заболяване, всяко болестно състояние, по дефицита на минерали." Естествените, водоразтворими йонни минерали от Голямото солено езеро в Юта, САЩ, осигуряват над 70 различни минерала и микроелемента. Йонните форми се абсорбират лесно чрез кожата и подпомагат преноса на други хранителни вещества до най-дълбоките й пластове, за правилната регенерация накожните клетки. Заедно с други минерали, свързани с хелати, те са жизненоважни за здравето и вътрешната и външна красота. Те се намират във всяка една добра добавка за кожата, косата или ноктите.

Полски хвощ

Целебна билка, богата на хранителни вещества и силиций, който подпомага усвояването на
калций от организма, също така заздравява ноктите, зъбите, косата и кожата. Качеството на
косата и здравината на ноктите са важни за всички - съществуват много доклади в  международната мрежа, в които се казва, че с приемането на качествени хранителни добавки, съдържащи силиций и други естествени минерали, може да се постигнат видими резултати само за няколко седмици.

Хрущял от акула

Морските протеини са богати на аминокиселини -градивните елементи на множество важни
протеини в организма, включително колаген и еластин, важни за структурата и плътността
на кожата. Обширни научни тестове потвърждават, че той може да подпомогне намаляването на фините линии и бръчки по цялото тяло.

Водорасли АФА на AquaSource

Благодарение на свойствата им да се свързват във водата, водораслите са потенциален
овлажнител и така те възстановяват водното съдържание в кожата. Още повече, водораслите
съдържат жизненоважни микроелементи като желязо, цинк, магнезий, мед и силиций, които също са много важни за метаболитните процесина кожата. Запознати сме с козметичните продукти, които подобряват кожата и предпазват от признаците на стареене - почистващи средства, овлажняващи препарати, шампоани, балсами и кремове, които определено са ефективни. Трябва да се замислим обаче как можем да подобрим здравето и красотата си отвътре, използвайки хранителни добавки. Тази нова продуктова гама на AquaSource е формулирана изключително прецизно, за да покрие всеки аспект на здравето и красотата.

Красивата, чувствена кожа, блестящата коса и здравите нокти не са въпрос на късмет! Като оставим настрана генните фактори, това е резултат от хранителните вещества,
които се съдържат в храната или се набавят допълнително отвън, за непрекъснато възстановяване и подновяване. Всички можем да изглеждаме с 5 години по-млади!

Продуктовата гама "Здраве и красота" на AquaSource

Продуктът „Грижа за кожата" на AquaSource съдържа Коензим Q10, витамин А, хрущял от акула, екстракт от полски хвощ, аминокиселини, протеини, йонни минерали (осигурява основните минерали, микроелементи и редки земни елементи) и AquaSource водорасли (от езерото ГоренКламат в Каскадните планини, Орегон).  Тези съставки осигуряват специфични хранителни  вещества за по-здрава кожа, които противодействат на замърсяващите фактори.

Продуктът „Грижа за косата и ноктите" на AquaSource е предназначен да подобри състоянието на косата и ноктите като ги „храни" с висококачествени витамини от група В, калций, цинк, йонни минерали (осигуряващи най-важните минерали, микроелементи и редки земни елементи) и AquaSource водорасли (водорасли от езерото Кламат).

Продуктът „Колаген плюс" на AquaSource съдържа  най-висококачествения колаген, съчетан с хиалуронова киселина, електрически заредени йонни минерали (осигурява основните минерали, микроелементи и редки земни елементи) и AquaSource водорасли (от езерото Кламат), които допълнително подсилват способността на колагена да се възстановява.

Продуктът Супер Антиоксидант" на AquaSource съдържа един от най-силните и ефективни
антиоксиданти известни до момента - Pycnogenol™,. житни кълнове, пикногенол, водораслото дуналиела салина, екстракт от боровинки и зелен чай, витамин Е и AquaSource водорасли (водорасли от езерото Кламат) - също изключително богат източник на естествени антиоксиданти.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Коментарът е получен.